Softbalsters opnieuw Europees kampioen!

Geschreven door Geert Ploeger op . Geplaatst in K.N.B.S.B.

Het Nederlands softbalteam veroverde zaterdag voor de derde keer op rij en negende keer in de geschiedenis de Europese titel. In de Tsjechische hoofdstad Praag prolongeerde Oranje met succes de Europese titel en deed dat bijzonder overtuigend. In de finale werd met 3-0 gewonnen van de Europese aartsrivaal Italië. Dinet Oosting werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster van het EK.

In 2009 veroverde Oranje in Valencia (Spanje) voor het eerst in 16 jaar weer de Europese titel met een jonge ploeg, waarin veel speelsters die voor het eerst op Europees niveau speelden. Twee jaar geleden werd de titel overtuigend geprolongeerd in het Italiaanse Ronchi Dei Legionari. En nu, in Praag, domineerden de Nederlandse softbalsters van begin tot eind en zette een sterke teamprestatie neer. Op de halve finale tegen Italië na stond de Nederlandse pitching geen tegenpunten toe. Ook de halve finale leek een ‘shutout’ te worden, maar toen zorgde een homerun voor de enige drie tegenpunten.

In de finale opende Nederland de score in de tweede slagbeurt. Saskia Kosterink begon toen met een driehonkslag en scoorde toen een vangfout volgde op een klap van Virginie Anneveld. Twee innings later werd de stand opgevoerd naar 3-0. Saskia Kosterink kreeg vier wijd en stal zowel het tweede als het derde honk, waarna ze scoorde op een klap van Merel Oosterveld. Dinet Oosting, die eveneens een vrije loop had gekregen en het tweede honk had gestolen, tekende voor het derde punt toen een fout werd gemaakt op een klap van pinch-hitter Karin Tuk.

Werpster Lindsey Meadows gooide het hele duel voor Oranje en had vanaf het begin de Italiaanse slagploeg onder de duim, gesteund door een solide en foutloos spelende verdediging, waardoor de overwinning geen moment in gevaar kwam.

De finale werd gedeeltelijk bijgewoond door het team van Jong Oranje honkbal (AAA), dat op zondag in Praag aan het Europees Kampioenschap onder de 18 jaar begon.

(tekst en foto’s: Marco Stoovelaar)

Ga voor uitgebreide verslagen naar www.dutchsoftballteam.com, de website van de Nederlandse softbalteam.

Labels:, ,

%d bloggers liken dit: